V BTC City Ljubljana v petek in soboto, 19. in 20. maja 2023, prihaja že tradicionalni Festival nakupov in zabave. Poleg več kot 100 ugodnosti in popustov ter pop-up trgovin priljubljenih spletnih vplivnežev prinaša tudi pestro dogajanje za vse generacije. Med drugim se bodo športni navdušenci lahko preizkusili v urbanem teku ali kolesarjenju z vrhunskimi športniki, najmlajši rajali z znanimi glasbeniki ali se preizkusili v kreativnih delavnicah, manjkala ne bodo niti kulinarična doživetja in foto kotiček za domače ljubljenčke.

Priljubljeni Festival nakupov in zabave v dveh festivalskih dneh po celotnem BTC Cityju Ljubljana prinaša več kot 100 različnih popustov in ugodnosti, nagradne igre za vse obiskovalce ter izvrsten spremljevalni program.

Dinamično in zabavno energijo bodo festivalu vdihnile številne prireditve za otroke, mlade in družine. V Baby Centru bodo otroci uživali v poslikavi obrazov, poleg ustvarjalnih delavnic in druženja ob koncertu Challeta Salleta. Otroci so v soboto, 20. maja, vabljeni na Pozdrav poletju – najbolj zabaven dogodek za družine, ki bo potekal v Minicityju in Dvorani A. Organizatorji omogočajo brezplačen dvourni obisk Minicityja ter pripravljajo izzive in delavnice za otroke z različnimi maskotami. Ker bo 20. maj tudi v znamenju svetovnega dneva čebel, bodo otroci sadili medovite rastline, degustirali med in pekli medenjake. Popoldan bo v znamenju glasbenega dogajanja z znanimi slovenskimi glasbeniki BQL, Niko Zorjan, Tilom Čehom, Ulo Ložar, Klaro Jazbec in Popsingom.

V Dvorani A bodo spletni vplivneži v pop-up trgovinah predstavili ponudbo lastnih blagovnih znamk, ki jih lahko sicer spoznavate in nakupujete le preko spleta. Priljubljeni format prodajalne z osebnim stikom razveseljuje tako kupce kot tudi snovalce navdihujočih blagovnih znamk. Ljubitelji ustvarjanja s čokolado se bodo tako razveselili BAM čokolade, modni navdušenci si bodo lahko izbrali nov najljubši kos blagovne znamke The Base Label Alje Perne ali Méra Adrijane Dimec. Med pop-up ponudniki sta tokrat prvič tudi ponudnika trajnostne mode Timar in Morja, ki ponujata oblačila iz druge roke. Svoje športne pripomočke, programe za vadbo in oblačila blagovne znamke Peach Booty Plan bo predstavila Eva Peternel, manjkali pa ne bodo niti zdrava prehrana, prehranska dopolnila in naravna kozmetika spletne trgovine Malinca Nastje Kramar Pesek ter unikatni, personalizirani butični izdelki za vsako otroško sobico, Vanja in lev.

Tokratni festival bo imel posebej poudarjen športni utrip. Športna trgovina Extreme Vital pripravlja tekaško in kolesarsko druženje. Športni navdušenci se bodo lahko udeležili urbanega teka po BTC Cityju Ljubljana z gorsko tekačico Ano Čufer ali kolesarjenja z ultramaratonskim kolesarjem Markom Balohom. Pred Dvorano A bo Olimpijski komite pripravil mini olimpijado za otroke, stare od 4 do 9 let, ki se bodo lahko preizkusili v petih športnih izzivih. Pred Big Bangom bo na voljo poligon z e-skiroji ter igričarski izziv. Gimnastična zveza Slovenije in Decathlon v soboto pripravljata delavnice ritmične gimnastike ter športne gimnastike z elementi akrobatike.

Z odlično kulinarično ponudbo bo poskrbljeno tudi za vse gurmane. Pred trgovino Home & Cook jih čaka kulinarično doživetje, na Tržnici BTC City pa sejem »Diši po domačem«. Nakup pridelkov in izdelkov iz slovenskih kmetij bo spremljalo strokovno vodstvo po sejmu s strani Marije Merljak, za spodbudno glasbeno spremljavo pa bo poskrbel ansambel Javor iz Črnega Vrha nad Idrijo.

Zabava bo zagotovljena tudi za štirinožne prijatelje. Pred trgovino Mr. Pet jih čaka slastna pojedina iz pasje restavracije, razvajanje z naravno kozmetiko in brezplačno urejanje krempljev. Medtem ko bodo mladički rajali v pasji igralnici, se bodo lahko starejši kužki družili s fizioterapevtko in se posvetovali z veterinarjem glede težav s sklepi. Za spomin pa bodo lahko obiskovalci v foto paviljonu Samsung skupaj z ljubljenčki ustvarili nepozabne fotografije.

Prvih 1000 obiskovalcev festivala, ki se bo oglasilo na Info točki v Dvorani A, bo prejelo trajnostno darilo – nakupovalno vrečko.

Medijski partner Festivala nakupov in zabave je HITRadio Center, partner dogodka pa Baby Center. Več informacij o popustih in dogajanju v okviru festivala najdete na povezavi. Uvod v pestro predpoletno dogajanje BTC Cityja bo že ta vikend, saj bo potekal že tradicionalni Tek na Kristalno palačo, vrhunec dogajanja pa bo Maraton Franja, ki v BTC City Ljubljana prihaja 10. in 11. junija 2023.