Na deževno soboto se je zbralo rekordno število tekmovalcev, ki so se že tradicionalno pomerili v vzponu na najvišjo slovensko poslovno stavbo. Kristalna palača v BTC Cityju Ljubljana je za en dan postala tekaški poligon. Edinstvena prireditev je imela dobrodelno noto in je potekala v čast Junakom 3. nadstropja.

V organizaciji ekipe Alive je 8. Tek na Kristalno palačo pisal rekorde. Največ udeležencev do sedaj, čez 200 otrok, okrog 300 gasilcev in okoli 100 Junakov 3. nadstropja je skupaj s preostalimi tekači spisalo nepozaben dan. Dan, ki si ga je zapomnil vsak udeleženec. »Dogodek posvečamo Leotu ter Junakom 3. nadstropja in ponovno smo bili ganjeni do solz. Špalir več kot sto gasilcev, junaki za Junake, na vrhu Kristalne palače je vse pustil brez besed. Veseli smo, da nam je kljub slabemu vremenu ponovno uspelo izpeljati odličen dogodek in narisati nasmeh na obraz mnogim« je povedal Boštjan Gams organizator dogodka.

Najhitrejši tekač, Matjaž Mikloša je 479 stopnic in 21 nadstropij premagal v 1 min in 57 sekundah. Najbolj pogumni pa so vrh osvojili kar 31- krat in tako osvojili nadmorsko višino Triglava. »Letos se je zbralo rekordno število gasilcev. Gasilci tekmujejo v posameznih kategorijah in v štafetah v polni opremi z dihalnimi aparati ali brez. Veseli smo, da se je glas o edinstveni prireditvi razširil med gasilska društva in vsako leto beležimo večje število tekmovalcev v teh kategorijah. Spoštovanje vsem, saj je vzpon že brez opreme dosti zahteven, kaj šele z opremo« pravi organizatorka Živa Cesar Gams. Športni dogodek je povezoval David Urankar skupaj z Nikom Rakovcem in Andrejem Težakom – Teškyim.

Tek na Kristalno palačo

Foto : Jan Čermelj