Družba BTC, ponosna podpornica slovenske gimnastike že 24 let, je danes podpisala nove sponzorske pogodbe z Gimnastično zvezo Slovenije (GZS), osmimi nadarjenimi gimnastičarkami in gimnastičarji ter Klubom za ritmično gimnastiko (KRG) TIM. S tem družba v svojem jubilejnem letu, ko praznuje 70 let delovanja, nadaljuje z dolgoletno podporo razvoju slovenske gimnastike in športnikom omogoča boljše pogoje za izvajanje treningov in priprav ter udeležbo na mednarodnih tekmovanjih.

Družba BTC je podpisala enoletno sponzorsko pogodbo, s katero tudi v letu 2024 nadaljuje svojo vlogo kot generalni pokrovitelj GZS, generalni pokrovitelj reprezentanc GZS v športni in ritmični gimnastiki ter generalni pokrovitelj množičnih programov GZS. Obnovili so tudi sponzorsko pogodbo s KRG TIM. S svojo podporo družba pomembno prispeva k razvoju in promociji slovenske gimnastike in perspektivnih športnikov v panogi. Podpora namreč ne pripomore le k uspešnejšemu delovanju klubov, temveč omogoča nemoteno treniranje, dobre pogoje vadbe ter udeležbo športnikov na najpomembnejših domačih in mednarodnih tekmovanjih.

Za leto 2024 so podpisali tudi osebne sponzorske pogodbe z osmimi nadarjenimi gimnastičarji. Ti so Teja Belak, Luka Bojanc, Nikolaj Božič, Anže Hribar, Lucija Hribar, Tjaša Kysselef, Ekaterina Vedeneeva in Zala Trtnik. V letošnjem letu športnike čakajo številna tekmovanja na državnem in mednarodnem nivoju, med katerimi velja izpostaviti svetovni pokal v športni gimnastiki, ki bo od 30. maja do 2. junija potekal v Kopru, ter poletne olimpijske igre v Parizu. Gimnastičarka Lucija Hribar in ritmična gimnastičarka Ekaterina Vedeneeva sta si z bleščečimi nastopi na kvalifikacijskih tekmovanjih v preteklem letu že zagotovili vstopnici za udeležbo na tem najpomembnejšem mednarodnem športnem dogodku.

Mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC in predsednik GZS, je ob podpisu pogodb izpostavil: »V družbi BTC verjamemo, da lahko dolgoročno sodelovanje in partnerstvo piše navdihujoče zgodbe uspeha. Dokaz za to je naša dolgoletna podpora slovenski gimnastiki in GZS. Predani gimnastičarji s trdim delom in vztrajnostjo na krilih podpore razvijajo svoj talent, dosegajo rezultate in uresničujejo športne sanje. Zato s ponosom in navdušenjem gledamo na njihove številne uspehe pretekle sezone, ki so prinesli tudi dve uvrstitvi na olimpijske igre. V družbi BTC verjamemo v naše športnike in njihov potencial za nove dosežke. Prepričan sem, da bo tudi leto 2024 slovenski gimnastiki in vsem, ki smo zvesti navijači tekmovalcev v tej panogi, prineslo nove razloge za ponos in veselje.«

Družba BTC je v okviru svojih družbenoodgovornih aktivnosti dolgoletna podpornica številnih športnih društev, organizacij in športnikov. Svojo podporo športnim panogam, med njimi ima gimnastika posebno mesto, saj jo podpirajo že kar 24 let, bodo izkazovali tudi v letu 2024, ko družba obeležuje 70 let delovanja. S svojimi sponzorskimi aktivnostmi si bodo tudi v jubilejnem letu prizadevali za krepitev in promocijo športa ter spodbujanje zdravega in aktivnega načina življenja.

Foto :