13. FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji je navdušil ljubitelje smučarskih skokov po celem svetu. Vrhunec dogajanja je bila izjemna predstava domače junakinje Nike Prevc, ki je na svoji domači tekmi osvojila že šesto zmago v tej sezoni.

Nika Prevc je s svojimi impresivnimi skoki osvojila srca gledalcev in zanesljivo stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Drugo mesto je zasedla Eva Pinkelnig, medtem ko se je na tretje mesto uvrstila Nika Križnar, ki je prav tako blestela na tekmovanju.

Dve dni dogajanja sta bili polni napetosti in adrenalina, s skoki, ki so jemali dih. Več kot 16.000 navdušenih gledalcev je napolnilo ciljno areno in s svojim glasnim navijanjem ustvarilo nepozabno vzdušje na prizorišču. Slovenske orlice so bile deležne bučne podpore, kar je nedvomno prispevalo k njihovim odličnim nastopom. Vse pohvale gredo tudi organizatorjem in kar 200 prostovoljcem, ki so s svojo predanostjo in trudom poskrbeli za brezhibno izvedbo tekmovanja.

Čestitke vsem tekmovalkam za izjemne dosežke, organizatorjem za vrhunsko pripravljenost dogodka ter prostovoljcem in navijačem za nepozaben vikend smučarskih skokov. Slovenija je ponosna na svoje orlice, ki še naprej pišejo zgodovino na smučarskih skakalnicah.

Foto : Studio Bomba