Napredne tehnologije Blockchain, VR, AR in ML
so del našega vsakdana.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. BTC CITY se spreminja v BITCOIN MESTO, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjem omogočil ekosistem, ki razvija in v svoje okolje implementira napredne tehnologije, ki bazirajo na najsodobnejših pristopih (Blockchain, AI, VR, AR, ML in svet kriptovalut/cryptocurrencies) ter jim s tem omogočil odprto družbo, v kateri lahko skladno s svojimi željami, potrebami in poslovnimi usmeritvami uresničujejo svoje poslanstvo in razvijajo svoje poslovno okolje.

BITCOIN CITY prepoznan v mednarodnih medijih

Družba BTC je ustanovila lastno start-up podjetje BTC Phoenix d.o.o., katerega poslanstvo je razvoj inovativnih in aplikativnih rešitev, osnovanih na temeljih najsodobnejše tehnologije in trendov prihodnosti, ki povezujejo in ustvarjajo sinergije med digitalnim in fizičnim svetom ter kot take ponujajo novo izkustvo in uporabno vrednost za vse obiskovalce in poslovne partnerje družbe BTC.

BTC City se z implementacijo najsodobnejših tehnologij v fizični svet spreminja v pravo BITCOIN mesto, ki bo kot prvo tovrstno mesto na svetu svojim obiskovalcem, potrošnikom in poslovnim partnerjme omogočil ekosistem, ki razvija in implementira v svoje okolje napredne tehnologije, ki bazirajo na novodobnih pristopih, kot so npr. Blockchain, AI tehnologija, VR, AR, … BITCOIN mesto bo vsem obiskovalcem omogočalo plačevanje storitev in produktov na območju BTC City z izbranimi kriptovalutami preko plačilnega sitema GoCrypto, najsodobnejše bankomate, ki omogočajo dvosmerno menjavo kriptovalut in valute EUR ter številčno bogato Blockchain in Start-up skupnost, ki jo ne oblikujejo le podjetja na območju temveč številni obiskovalci in entuziasti, ki s svojimi inovacijami soustvarjajo prihodnost.

BTC City se z novim plačilnim sistemom GoCrypto, bankomati za menjavo fiat (eur) in kriptovalut ter lastno Blockchain in Start-up skupnostjo poslovno spreminja v prvo tovrstno Bitcoin mesto na svetu.

Zagonsko podjetje Eligma, katerega soustanoviteljica je družba BTC, s sedežem v BTC Cityju je razvilo GoCrypto, najenostavnejši sistem za sprejemanje kriptovalut v lokalnih ali spletnih trgovinah. Število trgovcev, ki prek GoCrypta omogočajo plačila s kriptovalutami, hitro narašča v vedno več  državah, njihova koncentracija pa je največja ravno v prvem Bitcoin mestu na svetu.

Prek GoCrypta lahko trgovci z enim samim sistemom sprejemajo brezgotovinska plačila več milijonov novih strank – tehnoloških navdušencev z različnimi mobilnimi kripto denarnicami, npr. Bitcoin.com Wallet in Elly (slednja je prav tako izdelek podjetja Eligma), sami pa vedno prejmejo evre. Transakcija je takojšnja, trgovec pa za uporabo sistema ne potrebuje nikakršnega tehničnega oziroma kriptovalutnega znanja ali dodatne strojne opreme.

GoCrypto je inovativna plačilna rešitev, ki je nastala s posluhom za potrebe današnjega potrošnika, sodobnega trgovca in trende prihodnjih generacij. Odraža globalne ambicije podjetja Eligma, ki spreminja svet nakupovanja z novimi plačilnimi rešitvami.

GoCrypto pomeni novo možnost izbire plačila za vse naše obiskovalce in poslovne partnerje. Postopek nakupa s kriptovalutami z aplikacijo je povsem enostaven in se bistveno ne razlikuje od nakupovanja v evrih. Transakcija je takojšnja, trgovec pa plačilo prejme v evrih in za integracijo ne potrebuje dodatne strojne opreme. Uporabnikom pa sistem poleg plačevanja omogoča tudi prenos sredstev, pregled stanja in zgodovine transakcij ter informacije o lokacijah, ki sprejemajo GoCrypto.

Koncept Bitcoin mesta, ki se mu pridružuje vse več novih trgovcev in poslovnih partnerjev, družba BTC razvija od začetka leta 2018. Pri nastajanju tega edinstvenega ekosistema ima pomembno vlogo tudi GoCrypto, ki smo ga tri mesece testirali prav v trgovinah na območju BTC Cityja. Prvo plačilo smo izvedli aprila 2018 v Vodnem mestu Atlantis; zdaj kriptovalute s pomočjo infrastrukture GoCrypto  sprejema že prek sto različnih lokacij na območju BTC Cityja, njihovo število pa vztrajno narašča.

GoCrypto plačilni sistem

Območje Bitcoin mesta svojim obiskovalcem in poslovnim partnerjem na vsakem koraku omogoča stik s kriptovalutami.

S sodobnimi in tehnološko izpolnjenimi bankomati za menjavo kriptovalut v EUR, smo dostop do kriptovalut in menjavo le-teh omogočili vsem obiskovalcem in poslovnim partnerjem BTC City-ja.

BLOCKCHAIN COMMUNITY

Pomembnost razvoja Blockchain tehnologije in povezovanja smo prepoznali tudi v družbi BTC. Zato spodbujamo njen razvoj in delujemo kot aktivni partner pri njeni implementaciji. Na območju Bitcoin mesta delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem poslovnih modelov, ki temeljijo na impementaciji najnaprednejših tehnologij in so podkrepljena z delovanjem Blockchain tehnologije.

Blockchain na področju spletnega nakupovanja

Podjetje Eligma napoveduje pričetek revolucije v spletnem nakupovanju in upravljanju (osebnega) premoženja. S platformo Eligma, ki bo temeljila na kombinaciji umetne inteligence in blockchain tehnologije obljublja, da bo ljudem pomagal dobiti tisto, česar ne morejo kupiti – več časa. Eligma bo namreč povezovala umetno inteligenco z blockchain tehnologijo, s čimer bo uporabniku omogočila, da najde najboljše ponudbe za karkoli v njegovem gospodinjstvu. Dodana vrednost Eligme bo, da bo s pomočjo blockchain tehnologije vodila evidenco osebnega imetja in uporabniku pomagala upravljati z vrednostjo njegove lastnine. Eligma bo vedno priskrbela najboljšo ponudbo iskanega izdelka glede na kakovost, ceno, garancijo, dobavljivost in dostavo. Po opravljenem nakupu bo samodejno shranila novo lastnino in vodila podatke o njegovi vrednosti, veljavnosti garancije in podobno. Še več, celo predlagala bo, kdaj je izdelek optimalno prodati.

Potrošnikom se tako ne bo več treba registrirati v nobeni spletni trgovini, saj bo Eligma služila kot ključ do vseh globalnih spletnih trgovin in trgov, kjer bodo uporabniki lahko kupovali neposredno po Eligmi.

European Blockchain Hub

Družba BTC je na dan Evrope, 9. maja podpisala pismo o nameri za ustanovitev Evropskega Blockchain Hub-a, s čimer se je družba BTC kot ustanovni član, pridružila Vladi Republike Slovenije, Digital Innovation Hub-u, Blockchain Alliance Europe, Kenup Foundation, Adriatic Council, Consensys, Cotrugli Business School, Zavodu STD, Blockchain Lab: UM.

Blockchain na področju logistike

Na našem območju delujejo številna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem Blockchain tehnologij za najrazličnejša področja. Eno takih je tudi podjetje OriginTrail, s katerim družba BTC sodeluje na področju logistike, v sklopu BTC Logističnega centra. Edinstveno razvojno sodelovanje, katerega namen je implementacija blockchain tehnologije na področje logistike izdelkov vsakdanje rabe (FMCG).

Blockchain in start-up ekosistem

Leta 2015 je družba BTC skupaj s partnerji ustanovila ABC pospeševalnik, katerega glavno poslanstvo je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev ter pospešiti njihov prodor na globalni trg.

V ABC pospeševalnik se je od njegove ustanovitve vključilo že več kot 100 start up podjetij iz 40 držav, 300 mentorjev ter več kot 30 MIO zbranih investicij. Med množico start-up podjetij, ki so svoje poslovne modele razvijala prav v ABC pospeševalniku, je ne malo takih, ki so svoje poslovne modele razvile prav s pomočjo Blockchain in AI tehnologije. Svoje poslovanje je ABC pospeševalnik razširil tudi onkraj Slovenskih meja, in s svojimi poslovalnicami v Nemčiji (Munchen) in Ameriki (San Jose – Silicon Valley) še dodatno utrdil svoj položaj med najuspešnejšimi in najprodornejšimi pospeševalniki v Evropi.

Družba BTC postaja ena od vodilnih družb na področju pametnih rešitev. S tem krepimo našo skupno konkurenčnost, ugled in prepoznavnost BTC Cityja. V zadovoljstvo nam je, da nam pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija, predvsem blockchain in umetna inteligenca.

Luka Prebil,

direktor, BTC Phoenix d.o.o.

Telefon:  + 386 (0)1 585 13 24
E-mail:  luka.prebil@btc-phoenix.si
Naslov: Šmartinska 140, 1000 Ljubljana

Dovolim, da BTC d.d. hrani in obdeluje moje osebne podatke. *