V petek, 27. januarja se je v Športnem centru Millenium pod pokroviteljstvom BTC City-ja in v sodelovanju z Društvom Astma in šport, odvijala dobrodelna akcija za otroke z astmo.

MARKO BALOH, vrhunski ultra-kolesar, ki kljub astmi dosega zavidljive uspehe v svetovnem merilu, je v dvanajstih urah prekolesaril 372 kilometrov s povprečno hitrostjo 32,4 km/h.

Namen akcije je bil opozoriti na prisotnost astme, ki je ena najpogostejših kroničnih bolezni v svetu. Marko se je odločil za sodelovanje z društvom Astma in šport, ker verjame v njihov program in bi rad s svojim zgledom prepričal otroke z astmo in njihove starše, kako zdravo je ukvarjanje s športom.

Dobrodelni značaj daje akciji zbiranje sredstev, s katerimi bo omogočeno izbranim otrokom z astmo brezplačno udeležbo na letovanju v Pacugu, kjer poteka desetdnevni intenzivni vadbeni program, ki vsebuje astma šolo ter dihalne in druge vaje, ki lajšajo simptome bolezni.

Do tega dne smo s prispevki Pulmodate, Merkur Zavarovalnice, Mizarstva Peklenk, Kolesarskih društev Felixi iz Trzina in Turbo M iz Ljubljane ter posameznimi donatorji zbrali 221.000 tolarjev. Če temu prištejemo še 77.500 tolarjev, ki so jih prispevali ljubitelji kolesarjenja, ki so se pridružili Marku v petek – več kot 50 jih je bilo – lahko z veseljem sporočimo, da bo najmanj šest otrok deležnih brezplačnega letovanja v slovenskem obmorskem mladinskem letovišču .

Veliko zaslug za uspešno izvedeno akcijo gre prav Marku Balohu, ki je dal tudi pobudo za izvedbo le-te. Zato z veseljem sporočamo, da so se v društvu Astma in šport odločili, da mu kot prvemu dodelijo status častnega člana.
&
Več informacij o društvu in Marku Balohu najdete na www.asthmasport.com in www.markobaloh.com.