Marko Baloh se pospešeno pripravlja na glavna izziva letošnje sezone, in sicer tretjo izvedbo Dirke okoli Slovenije 2009 in Dirko prek Amerike RAAM 2009.

Pričetek Dirke okoli Slovenije bo v četrtek, 7. maja, ob 19. uri v Postojni. Marko Baloh, ki je na prvi izvedbi dirke zasedel 2. mesto, lani pa kljub poškodbi kolena presenetljivo 3. mesto, upa, da bo letošnje obdobje do dirke minilo brez težav in poškodb. Njegov letošnji cilj je izboljšanje lanskoletnega rezultata vsaj za 2 uri ter se na 1.200 kilometrov dolgi preizkušnji s približno 12.000 metri višinske razlike približati povprečni hitrosti 30 km/h. Če mu bo to uspelo, se bo prav gotovo boril za najvišja mesta.

Mesec dni po Dirki okoli Slovenije Marka čaka še višek sezone – Dirka prek Amerike RAAM 2009, na kateri bo letos nastopil med posamezniki (lansko leto se je dirke udeležil v konkurenci dvojic in s Tomažem Perčičem osvojil prvo mesto). Start dirke bo 17. junija, tudi na tej dirki pa je Markov cilj predvsem izboljšanje časovnega rezultata izpred treh let. Tako želi svoj čas iz leta 2006, ko je zasedel 2. mesto v Enduro konkurenci, izboljšati vsaj za 24 ur (takratni čas je bil 10 dni in 9 ur). V kolikor bo vse potekalo brez težav, pa je Markova velika želja in cilj – doseči čas pod 9 dnevi, kar bi avtomatično pomenilo tudi vključitev v boj za zmago na najprestižnejši ultra-kolesarski dirki na svetu.

Dva meseca pred pričetkom Dirke prek Amerike Marka Baloha najbolj skrbi finančna situacija, saj mu do minimalnega proračuna za izvedbo dirke manjka še dobrih 8.000 evrov. Ob tem je dobrodošla prav vsaka donacija, z donacijo v višini 100 evrov pa lahko postanete pokrovitelj ene izmed 53 časovnih postaj na RAAM, na prodaj pa so tudi majice Markove navijaške ekipe.

Več o obeh dirkah preberite na Markovi spletni strani www.markobaloh.com.