KRISTALNA PALAČA – PRVI PROJEKT V SKLOPU

PARTNERSTVA ŠMARTINKA

IN NAJVEČJI PROJEKT V ZGODOVINI BTC

Spoštovani!

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco,

na kateri bomo predstavili vse programske, vsebinske in arhitektonske atrakcije ter raznolikosti novega nebotičnika, imenovanega Kristalna palača, ki bo nekaj let gotovo predstavljal dominanten projekt, ne le v prestolnici Ljubljani, temveč v Republiki Sloveniji.

Z novim projektom želimo v vse močnejšem globalnem in lokalnem okolju še bolj učvrstiti prednosti poslovnih, nakupovalnih in zabaviščnih vsebin ob 55. letnici obstoja raznovrstne in razgibane družbe BTC.

Nov, dvajsetnadstropni nebotičnik, poimenovali smo ga Kristalna palača, je prvi projekt v sklopu Partnerstva Šmartinka. Postavil bo nove temelje za urbanistično prenovo 230 hektarov velikega območja med Kolinsko in Žitom, ki bo postopoma dobivalo novo podobo in ustvarilo pogoje za drugo mestno središče.

Kristalna palača bo zgrajena na zahodnem robu BTC Cityja, med dvorano A in obstoječim poslovnim nebotičnikom. Ponaša se z dovršeno sodobno arhitekturo, ki je namenjena mestu prihodnosti in bo na svoj način zaznamovala unikatno mesto BTC City.

Na novinarski konferenci bomo hkrati s predstavitvijo celotnega projekta Kristalne palače tudi podpisali pogodbo z banko posojilodajalko, kar je ključnega pomena in osnova za izgradnjo tega velikega projekta.

Novinarska konferenca bo v

petek, 15. maja 2009, ob 12. uri

v poslovni stavbi BTC City, 13. nadstropje (restavracija City), Šmartinska cesta 152.

&

Po novinarski konferenci bomo ob 13. uri ob prisotnosti župana mesta Ljubljane, gospoda Zorana Jankovića, predstavnikov MOL in banke ter drugih gostov na lokaciji gradbišča položili temeljni kamen za Kristalno palačo, s krajšim kulturnim programom in pogostitvijo.

Veselimo se srečanja z vami.

Jože Mermal

predsednik uprave družbe BTC

Marko Žehelj in Patrik Ceglar

direktorja Skai centra d.o.o.