24. marca 2011 ob 15. uri bodo Luciano Benetton, predsednik Benetton skupine, Jože Mermal, predsednik BTC in Zoran Janković, župan Ljubljane, svečano odprli novi »flagship store Benetton«.

Slovenija predstavlja za Benetton stabilni in pozitivni trg, podobno kot celotna južno-vzhodna Evropa, kjer je podjetje že prisotno s 180 trgovinami. Prav Slovenija oziroma Ljubljana se je v zadnjih letih pokazala kot ključni trg za Benetton.

Novi Benetton Megastore, ki se odpira v najpomembnejšem nakupovalnem središču – v BTC City Ljubljana, bo ena največjih trgovin Benetton na območju zahodne Evrope. Trgovina je bila zasnovana kot zaključek Športnega centra Millenium z veliko stekleno fasado, ki daje trgovini veliko naravne svetlobe. Pritličje bo namenjeno programom za odrasle, prvo nadstropje pa bo v dveh ločenih prostorih ponudilo otroški program in blagovno znamko Sisley.

Novi in prestižni slovenski Benetton Megastore bo pripomogel pri izpostavljanju Benetton-a kot globalnega in modnega podjetja, ki promovira nov življenjski stil in gleda na vse strani neba.

Otvoritev bo zaznamoval dogodek »It’s my Time«, v okviru katerega na spletni strani konstantno iščejo nove obraze za modne castinge in druge priložnosti. Ob tej priložnosti vabijo mlade Slovenke in Slovence v trgovino na casting in fotografiranje. Med vsemi sodelujočimi bodo izbrali modeli za nov komunikacijski projekt »Are you the Face of Ljubljana?«.