Akcija zbiranja papirja bo sicer trajala vse do 30. aprila 2014. V njej lahko sodelujete tako, da star papir v času akcije dostavite v BTC City na parkirišču med dvorano A in Kristalno palačo.

Temelj poslovanja družbe BTC je skrb za okolje, zato smo kot partner projekta skupaj s podjetjem Dinos pristopili k akciji Star papir za novo upanje. Projekt organizira društvo Ekologi brez meja, njegov namen pa je spodbuditi čim več ljudi, podjetij in organizacij za zbiranje starega papirja in tako postaviti rekord v največji količini zbranega papirja v Sloveniji doslej. Cilj akcije je spodbuditi celotno Slovenijo, da bi prispevala k čistejšemu okolju. Sredstva zbrana s pomočjo starega papirja bodo namenjena prijavljenim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki bodo zbirale star papir, del sredstev bodo namenili v dobrodelne namene, del pa za okoljevarstvene projekte društva Ekologi brez meja. V okviru projekta poteka tudi natečaj, na katerega se lahko še vse do 31. marca prijavijo organizacije, podjetja, šole in vrtci, in se tako potegujejo za del sredstev. Zanje lahko preko obrazca svoj glas oddate tudi vi.

Akcija zbiranja papirja bo sicer trajala vse do 30. aprila 2014. V njej lahko sodelujete tako, da star papir v času akcije dostavite v BTC City na parkirišču med dvorano A in Kristalno palačo ali na eno izmed zbirnih točk, objavljenih na spletnem zemljevidu, ali na katero koli Dinosovo poslovno enoto. Do sedaj smo Slovenci s skupnimi močmi zbrali že sedem ton papirja, z vašo pomočjo pa lahko zagotovo zberemo še vsaj kakšno tono več. Več o akciji preberite na spletni strani društva Ekologi brez meja.

 

V BTC Cityju se v kleti Dvorane A nahaja »Papirnata točka«, kjer lahko obiskovalci več izvedo o starem papirju in projektu Zbirajmo star papir za novo upanje.. 

Osrednji dogodek projekta, »Papirnati dan«, se bo odvijal 12. aprila 2014 med 10.00 in 18.00 v BTC City Ljubljana na parkirišču med Dvorano A in Kristalno palačo. Potekale bodo kreativne delavnice, s pomočjo industrijskega oblikovalca Andraža Tarmana pa se bo izdelovalo nekaj velikega iz papirja. Na odru se bo odvijal pester zabaven in glasbeni program. Dogodku se bodo pridružili tudi nekateri ambasadorji projekta. Na ta dan bodo imele vse poslovalnice podjetja Dinos po celi državi dan odprtih vrat. Tudi takrat bo možna dostava starega papirja.

Stopimo skupaj in pomagajmo zbrati čim več starega papirja.