Borut Pahor, predsednik države, in Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, sta danes v Varstveno delovnem centru Dolfke Boštjančič Draga v BTC Cityju pekla praznične piškote. Skupaj so spekli kar nekaj piškotov, ki jih bodo razdelili za otrokom, ki bodo božične praznike preživeli v Mladinskem domu Malči Beličeve. Srečanje je še posebej razveselilo varovance, ki so od družbe BTC prejeli tudi vstopnice za Vodno mesto Atlantis. Predpraznično navdušenje je bilo vzajemno – tako predsednika kot varovanci so srečanje zapustili radostno in z obilico dobre volje. 

Jože Mermal pa je izrazil veselje, da skupaj s Centrom tkejo enkratne zgodbe, ki preglasijo in prekrijejo vse težke trenutke iztekajočega se leta. »Vesel in ponosen sem, da naše vsebine nadgrajujemo v skladu s potrebami obiskovalcev. Skupaj s Centrom tkemo nove pobude in priložnosti na območju BTC Cityja ter na ta način prenašamo dobre prakse in zgled tudi v širšo družbeno skupnost.«

UVCD Deaga je sicer v BTC Cityju odprt od novembra in kaže na nov premik v prizadevanjih za enakost in polno vključevanje oseb s posebnimi potrebami v običajno delovno okolje. Delo v centru bo 89 odraslim osebam s posebnimi potrebami omogočilo, da bodo spoznale in sprejele različne generacije, ki se srečujejo v največjem poslovno-nakupovalnem, zabaviščno-rekreativnem in kulturnem središču, ki ga letno obišče več kot 21 milijonov obiskovalcev.