Ste tudi vi že kdaj med uporabo bančnih storitev prišli na idejo, kako jih izboljšati? Želite svoje super ideje tudi uresničiti? To lahko storite na Abathonu 19. In 20. novembra, kjer bodo najboljše ekipe tudi bogato nagrajene. Pohitite s prijavami, saj so te odprte le do 15. novembra 2016 do 12.ure! Če želite biti tudi vi del modernizacije v bančništvu, se prijavite in postanete del revolucije!

Abanka in ABC pospeševalnik pripravljata poslovni hackaton, ki se bo odvijal v ABC Hubu v BTC Cityju v Ljubljani.

Vas zanima kaj hackathon sploh je? Gre za sestavek besed hack in marathon, kar predstavlja dogodek, kjer se zberejo najrazličnejši programerji, ki neutrudno rešujejo oz. ”hekajo” različne izzive. Cilj so inovativne rešitve, novi programi in aplikacije. V zadnjih letih pa so vzpon doživeli poslovni hackathoni, katerih se udeležujejo ljudje z vseh področij, ki imajo inovativne ideje, ali bi se radi spopadli s poslovnimi izzivi

Udeležence Abathona čakajo bogate nagrade. Najboljše tri ekipe bodo namreč prejele:

  • zmagovalna ekipa: 5.000,00 EUR
  • drugouvrščena ekipa: 3.500,00 EUR
  • tretjeuvrščena ekipa: 1.500,00 EUR

V Abanki si prizadevajo za nenehne izboljšave in pravijo, da želijo svojo prepoznavnost, da so tehnološko napredna banka še okrepiti. »Z jasno usmeritvijo v prihodnost, naprednimi bančnimi storitvami in uvajanjem digitalnih storitev bodo naše stranke dobile najboljše storitve.  Abathon hackaton je priložnost za vse inovativne posameznike z idejami, da jih predstavijo. Prepričan sem, da je v bančništvu za digitalizacijo še veliko priložnosti in zagotovo bomo z Abathonom kakšno tudi prepoznali in izkoristili. Tudi na ta način v Abanki prispevamo k soustvarjanju sodobne družbe,« pravi Matej Golob Matzele, član uprave v Abanki.

Abathon je naslednji izmed mnogih dogodkov v Sloveniji, ki jih je organiziral ali podprl ABC pospeševalnik, med drugim so to bili Lidlov Inovativni Vikend, Petrol Poslovni Hackathon, developerski Budapest Brain Hackathon, Nasa Space Apps Challenge, BIC International Business Hackathon ter ostali, so se izkazali za resnično uspešne dogodke, kjer podjetja stopijo v stik s skupinami in posamezniki polnimi idej, z najrazličnejšimi pogledi in svežimi zamislimi, ki v podjetja vnesejo startup razmišlanje. Rešitve mnogokrat temeljijo na izboljšanju uporabniške izkušnje, udeleženci pa rešitve ali ideje tudi testirajo.

Soustanoviteljica in generalna direktorica ABC pospeševalnika Ljubljana, Urška Jež, poudarja, da so hackathoni odlična priložnost za tiste, ki si želijo postati del hitro spreminjajoče in inovativne družbe. ABC pospeševalnik je zato svoji ponudbi dodal še organizacijo in izvedbo hackathonov, kot eno izmed faz ABC korpo pospeševalnika, ki ga izvajajo. Hackathoni se vrstijo drug za drugim v sodelovanju z vsemi večjimi podjetji, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Tako je ABC, skupaj s tehnološkim gigantom IEEE, pred nedavnim izpeljal tudi hackathon za razvijalce v Budimpešti  To je bil največji “Brain & Vision” hackathon na Madžarskem. Ježeva pravi, da je v Sloveniji prisotnih veliko talentov in da so takšni dogodki tudi priložnost, da jih velike korporacije odkrijejo ter sprejmejo v svoje vrste.

Se tudi vi izzivov ne bojite, še več, jih radi rešujete? Potem je Abathon pravi dogodek za vas. Sodelovanje vam lahko prinese eno izmed nagrad, nova poznanstva, ali pa celo super službo. Poleg zanimivih izzivov, je sodelovanje tudi odlična priložnost za druženje, mreženje in sklepanje novih prijateljstev. Abathon bo sprejel največ 100 udeležencev, zato s prijavo pohitite!

>>Več o dogodku

Pridružite se nam 19. in 20. novembra v spodnji etaži Emporiuma v BTC Hubu, in postanite del gibanja, ki spreminja svet.