V okviru delovnega obiska v Sloveniji je Nikolaj Nikiforov, minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacije, skupaj z Borisom Koprivnikarjem, ministrom za javno upravo, obiskal tudi BTC City Ljubljana, kjer sta ju sprejela Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, in Julij Božič, izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja.

V okviru predstavitve digitalnih rešitev družbe BTC  je bilo še posebej zanimivo pred dnevi izvedeno plačilo s kriptovaluto bitcoin v Vodnem mestu Atlantis, ki kot prvo tovrstno plačilo na svetu postavlja BTC City Ljubljana ob bok svetovnim igralcem na področju digitalizacije. S  testiranjem digitalnih rešitev v realnem okolju družba BTC dokazuje, da se BTC City resnično razvija v pametno mesto.

Na srečanju z ruskim ministrom se je predstavil tudi Institut Jožef Stefan s projekti na področju umetne inteligence in uporabe velepodatkov (Event Registry), upravljanja pametnih podjetij, optimizacije porabe energije, pametnega tovornega prevoza ter infrastrukture pametnih mest.

Minister Nikiforov je z zanimanjem poslušal predstavitve in predlagal okrepitev sodelovanja BTC Cityja z ruskimi podjetji v okviru ABC pospeševalnika ter napovedal ponovni obisk Slovenije.

Obisk Nikolaja Nikiforova v BTC Cityju Ljubljana

Foto : Max Verderber