Vstop v pretekli vikend je v BTC Cityju Ljubljana zaznamoval že 30. Festival nakupov in zabave, ki je potekal 19. in 20. oktobra 2018. Obiskovalci so podaljšan delovni čas izkoristili za obisk trgovin s popusti, ob nakupovanju pa so se lahko okrepčali s kulinaričnimi dobrotami v podeželskem in retro vzdušju. Posebna pozornost Festivala nakupov in zabave je bila namenjena otrokom, ki jih je pričakal širok izbor aktivnosti, le-te pa so poskrbele, da so otroci in starši odšli zadovoljnih in nasmejanih obrazov.

Na dvodnevnem dogodku so se obiskovalci lahko podali po nakupih, ki so jih spremljali posebni popusti, ugodnosti in presenečenja ponudnikov. Ugodnosti je spremljal tudi pester otroški, zabavni, izobraževalni in športni program na več lokacijah, ki je poskrbel za zabavo in sprostitev obiskovalcev vseh starosti.

Glavna atrakcija, BTC-jeva otroška pravljica, je Festival nakupov in zabave obarvala z otroškimi igrivimi notami, ob katerih niso ostali ravnodušni niti starši. Raznolik nabor zabavnih, poučnih, športnih in kulturnih dejavnosti je navdušil otroke različnih starosti. Dogajanje na širšem območju Dvorane A so zaznamovali otroški smeh, iskrena radovednost ter vonj po sladkarijah. Glavni del BTC-jeve otroške pravljice se je odvijal pred Dvorano A, kjer so otroci na številnih delavnicah razvijali svoje ustvarjalne in umetniške veščine z Minicityjem, jezikovno šolo Lingula, trgovino Pri Levčku, pekli piškote, plesali v pravem mini disku FNZ ali se kako drugače zabavali. Na voljo so bile še velike XXL družabne igre kot so jenga, križci in krožci, spomin in druge, ki so poskrbele za obilico dobre volje pri vseh obiskovalcih.

Na glavnem prizorišču so se predstavila tudi različna gimnastična društva in Gimnastična zveza Slovenije, ljubitelji košarke pa so se lahko preizkusili v spretnostih z žogo in zaigrali s košarkarji KK Petrol Olimpija na košarkarskem poligonu ter ob tem imeli možnost za osvojitev atraktivnih nagrad. Veselo in aktivno je bilo tudi na Štorkovem igrišču Baby Centra, kjer so se najmlajši preizkušali v različnih spretnostih.

V pritličju Dvorane A so otroci s sedeži v obliki kartonastih avtomobilov doživeli izkušnjo »drive-in« kina in si lahko ogledali kratke epizode risank. Mnogi otroci so prvič vstopili v mini disko FNZ, ki je s svojo scenografijo spominjal na čisto pravi disko. Vrteča krogla, mešalna miza, posebno ozvočenje in mini oder za karaoke so bili pravi recept za zabavo. Ob dogodivščin polnem dnevu so si lahko otroci na paletnem pohištvu vzeli čas za počitek in druženje, kjer so se stkala tudi nekatera nova prijateljstva.

Zabavno je spremljalo tudi poučno. Po Dvorani A je potekala izobraževalna pot Misija: Zeleno, na kateri so se učili o varovanju našega planeta in ob tem zbirali pravilne odgovore, ki so jim prinesli lepe nagrade. V ABC Hubu v spodnji etaži Emporiuma so potekale brezplačne računalniške delavnice v organizaciji Digital School BTC City, ki bo kmalu odprla svoja vrata in omogočala otrokom od 7 do 15 let prave tečaje računalniških osnov in programiranja.

Obiskovalci so se med ali po nakupovanju zadržali na eni izmed kulinaričnih točk. Na retro južnem delu Tržnice BTC City so iz jukeboxa odmevali prijetni glasbeni ritmi po izboru obiskovalcev. Ob nakupu hrane pri šestih ponudnikih v Kulinaričnem parku so namreč prejeli kupon, ki so ga pri pin-up hostesah unovčili za jukebox žetone ali igro na retro fliperju, kar je poskrbelo za razigranost slehernega obiskovalca retro scene. Na Trgu mladih pa je obiskovalce pričakal kultni kombi Beer Bulli, kjer so se ob okusni hrani in pijači družili na kockah sena in odejah. V petek zvečer pa so ob ritmih Mira Todosovskega zaplesali in zapeli mnogi oboževalci jugoslovanske glasbe.

Festivalsko dogajanje ni bilo omejeno le na Ljubljanski BTC City, ampak je z ugodnostmi in pestrim otroškim, glasbenim in zabavnim programom razveseljevalo tudi obiskovalce BTC Cityja Murska Sobota in Novo mesto. Prav kmalu pa bodo obiskovalci BTC Cityja Ljubljana lahko ponovno uživali v ugodnostih in izkusili čar nakupovanja v večernem času. V novembru se namreč obeta Nočno nakupovanje, ko bodo trgovine odprte vse do polnoči, ponudniki na območju pa bodo pripravili najrazličnejše ugodnosti in popuste.

 

 

 

30. Festival nakupov in zabave

Foto : Studio Bomba