V Kristalni palači je danes potekala predstavitev Koledarja s srcem 2019 – generacija nepozabnih zmagovalcev. Strani koledarja krasi 13 slovenskih športnih legend, predstavljenih na malo drugačen, umetniški način. Akademski slikar Jože Trobec, znan tudi kot avtor maskote Vučko, je vsakega od športnikov upodobil v karikaturi.

Na naslovnici je olimpionik Leon Štukelj, znotraj koledarja pa so vsaka na svojem mesecu upodobljene naslednje legende slovenskega športa: alpski smučarji Mateja Svet, Tina Maze, Bojan Križaj in Jurij Franko, smučarska tekačica Petra Majdič, telovadec Miro Cerar, košarkar Ivo Daneu, veslač Iztok Čop, boksar Dejan Zavec, atlet Primož Kozmus, smučarski skakalec Primož Peterka in plavalka Sara Isaković.

Idejo sta skupaj s partnerji ponovno uresničila Jože Trobec in Tone Fornezzi – Tof, izkupiček od prodaje pa bo namenjen Ustanovi za pomoč otroku z rakom. Koledar bo na voljo na večjih prodajnih mestih, kot so Hofer, Mercator, Spar, Tuš, na bencinskih servisih in v kioskih.

Na predstavitvi koledarja so bili tudi predstavniki družbe BTC. Ob tej priložnosti je članica uprave in generalna sekretarka družbe Helena Petrin poudarila, da so dejanja lepa, ko jih lahko delimo z drugimi. Hkrati poziva ljudi, da se v čim večjem številu pridružijo akciji in tako prispevajo k zbiranju sredstev za otroke, obolele za rakom.

 

 

Koledar s srcem 2019

Foto : Borut Kuk