Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh, ki ga pri njegovih izjemnih podvigih podpira tudi Družba BTC, se je dirke RAAM udeležil že desetič in je eden izmed najuspešnejših kolesarjev v zgodovini dirke. Doslej je na tej zahtevni preizkušnji dosegel enkrat drugo in kar trikrat tretje mesto, letos pa se je na traso podal s ciljem postaviti rekord in osvojiti prvo mesto, vsaj v kategoriji nad 50 let.

Zadani cilj je tudi izpolnil. Na trasi, dolgi 4.940 km, ki jo dodatno otežuje še več kot 45.000 m vzponov, ga je v močni konkurenci premagal le Avstrijec Cristoph Strasser, sicer že 6-kratni zmagovalec RAAMa. Marko Baloh je dirkal s povprečno hitrostjo 13,18 milje na uro ter s časom 9 dni 16 ur 57 min v absolutni konkurenci zasedel odlično 2. mesto, v kategoriji 50–59 let pa zmagal z velikim naskokom. Hkrati je dosegel tudi svetovni rekord dirke v svoji kategoriji.

Marko Baloh je po dirki povedal: »Izjemno sem zadovoljen, da sem se uspel vrniti po hujših zdravstvenih težavah na dirki preko Amerike 2017 in da sem dokazal, da se še vedno lahko kosam z mlajšimi od mene. Posebno z rekordom sem izredno zadovoljen, s tem bom za vedno zapisan v anale RAAMa. Zmaga mi veliko pomeni in je dobra popotnica za nadaljevanje sezone ter za naslednje leto, ko imam v načrtu nekaj morda še težjega kot je dirka preko Amerike.«

Ob izjemnem uspehu Marku čestitamo!

Marko Baloh RAAM 2019

Foto : Irma Baloh