To poletje je bilo poletje izjemnih uspehov za članice italijansko-slovenske kolesarske ekipe Alé BTC Ljubljana. Slavile so tako na ekipnih preizkušnjah kot na posameznih dirkah, med vsemi tekmami pa so to leto najbolj odmevale tiste na Olimpijskih igrah. V Tokiu so se za olimpijska odličja potegovale štiri članice ekipe, med njimi tudi Slovenka Eugenia Bujak, največji uspeh pa je dosegla Švicarka Marlen Reusser, ki si je priborila srebrno medaljo v kronometru.

Kljub temu, da so največ pozornosti požela olimpijska tekmovanja, so članice ekipe Alé BTC Ljubljana dosegale izjemne uspehe tudi na ostalih poletnih dirkah. V julij so vstopile z ekipnim tretjim mestom na kronometrski prvi etapi ženske kolesarske dirke Giro d’Italia, v skupnem seštevku ženskega Gira, ki velja za eno najpomembnejših dirk v koledarju, pa sta v deseterici zaključili še dve članici ekipe – Mavi Garcia in Tatiana Guderzo.

Sredi avgusta je del ekipe nastopil na dirki svetovne serije po Norveški, Ladies Tour of Norway, kjer je Mavi Garcia osvojila 3. mesto v 3. etapi. V Franciji je istočasno slavila Marta Bastianelli, ki je na dirki La Périgord Ladies osvojila 1. mesto, na dirki La Picto – Charentaise pa 2. mesto.

Konec avgusta je znova navduševala Marlen Reusser, ki je slavila na Simac Ladies Tour na Nizozemskem s prvim mestom na kronometrski preizkušnji in drugim mestom v skupnem seštevku. Le nekaj dni kasneje pa je znova stopila na stopničke v Španiji, kjer je na dirki Ceratizit Challenge by La Vuelta znova prehitela vse tekmice in navijače razveselila z novo zmago v prvi etapi, 2. mestom v drugi etapi in 2. mestom v skupnem seštevku. Ekipa Alé BTC Ljubljana je trenutno na 5. mestu na UCI lestvici.

Ekipa Alé BTC Ljubljana je nastala z združitvijo ekip Alé Cippolini in BTC City Ljubljana in v svojo prvo sezono vstopila leta 2020. Kljub temu, da gre za mlado ekipo, le-ta združuje odlične in izkušene kolesarke, ki jim največje kolesarske dirke niso bile tuje in so na njih nemalokrat dokazovale, da spadajo v sam svetovni vrh ženskega kolesarstva. To dokazujejo tudi kot članice ekipe Alé BTC Ljubljana, ki v svoji drugi sezoni žanje izjemne uspehe in z njimi navdušuje tako svoje navijače kot zveste podpornike.

(foto: Alé BTC Ljubljana)