Minuli konec tedna je v Kopru potekal 16. Svetovni pokal v športni gimnastiki, na katerem je nastopilo 200 telovadk in telovadcev iz 30 držav. Med njimi tudi slovenske telovadke in telovadci Tjaša Kysselef na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in gredi, Gaja Žabnikar na gredi in Lara Crnjac na dvovišinski bradlji. V moški konkurenci so se pomerili Nikolaj Božič na parterju, Sašo Bertoncelj in Luka Kišek na konju in Luka Bojanc na krogih.

Po četrtkovih in petkovih kvalifikacijah se je v finalne nastope uspelo uvrstiti petim slovenskim telovadkam in telovadcem. Prvi finalni dan, ki sta ga slovesno odprla predsednik Gimnastične zveze Slovenije mag. Damjan Kralj in častni gost, predsednik Mednarodne gimnastične zveze (FIG) Japonec Morinari Watanabe, je že postregel z odličnimi nastopi, med katerimi sta izstopali Tjaša Kysselef in Lucija Hribar, ki sta si priborili stopničke in medalji. Tjaša Kysselef je v preskoku osvojila zlato, Lucija Hribar pa se je na dvovišinski bradlji povzpela na 3. mesto.

Letošnji Svetovni pokal v športni gimnastiki v Kopru je bil zadnji domači svetovni pokal na katerem se je predstavil trenutno najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj. Nadaljeval je tradicijo domačih pokalov in se tudi na svojem 15. uvrstil v finale ter na konju z ročaji osvojil končno 6. mesto. Do konca sezone in kariere ga čaka še svetovni pokal v Turčiji in svetovno prvenstvo na Japonskem. Ob zaključku tekmovanja mu je čestital tudi mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC in predsednik Gimnastične zveze Slovenije.

V družbi BTC smo ponosni, da že dolga leta podpiramo tako Gimnastično zvezo Slovenije kot izjemne posameznike ter jim omogočamo nemoteno treniranje in nastope na tekmovanjih najvišjega ranga, ki se udejanjijo v odličnih športnih uspehih in prejetih odličjih.

 

Svetovni pokal v športni gimnastiki

Foto : Luka Vovk/Sportida