V Kristalni palači se je v ponedeljek odvila novinarska konferenca, na kateri so organizatorji predstavili prihajajoči 16. Svetovni pokal v športni gimnastiki. Ta se bo odvijal med 2. in 5. septembrom v Kopru, na njem pa bo nastopilo 200 telovadk in telovadcev iz 30 držav. V četrtek in petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa finalni nastopi. To bo zadnji domači svetovni pokal trenutno najboljšega slovenskega telovadca Saše Bertonclja, ki se ob koncu letošnjega leta poslavlja od svoje športne kariere.

V Kopru bo tekmovalo tudi nekaj olimpijcev iz Tokia, med njimi tudi olimpijski prvak na parterju, Izraelec Artem Dolgopyat. Slovenske barve na tekmovanju pa bodo zastopale Tjaša Kysselef na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in gredi, Gaja Žabnikar na gredi in Lara Crnjac na dvovišinski bradlji. V moški konkurenci se bodo pomerili Nikolaj Božič na parterju, Sašo Bertoncelj in Luka Kišek na konju in Luka Bojanc na krogih.

Gimnastična zveza Slovenije je na dogodku predstavila tudi projekt z naslovom »Prehodimo Slovenijo po rokah«, ki se bo začel tik pred pričetkom Svetovnega pokala. Ambasadorka projekta bo Tjaša Kysselef, cilj projekta pa je, da bi čim več otrok naredilo nekaj metrov po rokah (bodisi v tehniki prave hoje po rokah ali samokolnice). Projekt bo potekal v mesecu septembru s predvidenim zaključkom na Dan slovenskega športa.

Gimnastična zveza Slovenije je obenem oznanila, da se je glavnemu sponzorju družbi BTC in diamantnemu sponzorju Mestni občini Koper v letošnjem letu pridružila tudi Slovenska turistična organizacija kot častni sponzor tekmovanja.

V sklopu dolgoletnega sodelovanja med družbo BTC in Gimnastično zvezo Slovenije je bil predstavljena tudi nova kampanja, ki nosi ime »Vztrajnost ustvarja zmagovalce«. Predstavitveni video je dostopen na povezavi: https://bit.ly/SP-gimnastika-2021

Družba BTC je sicer generalni pokrovitelj slovenske gimnastike že od leta 2000. Njihova podpora športnikom omogoča nemoteno treniranje in sodelovanje na najpomembnejših mednarodnih tekmovanjih, hkrati pa je sponzorstvo del njihovih prizadevanj za krepitev in promocijo športa ter spodbujanje zdravega in aktivnega načina življenja.

 

Novinarska konferenca: 16. Svetovni pokal v športni gimnastiki

Foto : Gimnastična zveza Slovenije