Kolesarsko društvo Rog vsako leto podeli prestižno nagrado zlato kolo najboljšemu slovenskemu kolesarju, kolesarki ter kolesarju U23 po svetovni lestvici UCI. Na letošnji, 40. jubilejni podelitvi, ki je potekala 4. novembra, je nagrado za najboljšega kolesarja leta 2021 izpod rok ljubljanskega župana Zorana Jankovića prejel Tadej Pogačar, slovenski kolesarski šampion, dvakratni zmagovalec Tour de France in prvi Slovenec z medaljo v kolesarstvu na olimpijskih igrah (bron na cestni dirki v Tokiu 2020). Lovoriko za najboljšo kolesarko je prejela Eugenia Bujak, članica kolesarske ekipe Ale BTC Ljubljana, za najboljšega kolesarja med mlajšimi člani pa Kristjan Hočevar iz novomeškega kluba Adria Mobil.

Eugenii Bujak, članici kolesarske ekipe Ale BTC Ljubljana, je nagrado podelil Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC. Eugenia Bujak, udeleženka letošnjih Olimpijskih iger v Tokiu, kjer je zasedla 19. mesto, se je zahvalila pokroviteljem, brez katerih, pravi, ne bi bilo uspehov. Še posebej se je zahvalila Jožetu Mermalu in Maji Oven iz družbe BTC ter županu Zoranu Jankoviću za podporo ženskega kolesarstva, ter ob tem dodala: »Hvala tudi klubu Rog, mojemu trenerju Gorazdu Penku za 8 let sodelovanja in upam, da še na nekaj let ter mojemu možu Milošu za vsakodnevno podporo. Zahvala tudi Kolesarski zvezi Slovenije in Olimpijskemu komiteju Slovenije za sredstva za pripravo na olimpijske igre in omogočanje nastopov za slovensko reprezentanco.«

Dobitnik nagrade med mlajšimi člani Kristjan Hočevar, najboljši mladi kolesar na Dirki po Sloveniji, se je ob prejemu zlatega kolesa zahvalil domačemu klubu Adria Mobil, ki mu je omogočal, da je dosegel vse svoje uspehe in pa Kolesarski zvezi Sloveniji.

Na dogodku je bila podeljena tudi štipendija mladi, obetavni kolesarki Tjaši Sušnik, članici mladinske ekipe BTC City Ljubljana Scott, ki jo je prav tako prejela s strani Mihe Mermala, izvršnega direktorja za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC.

Podelitev Zlatega Rogovega kolesa 2021

Foto : Alen Milavec