8. decembra 2021 smo v BTC Cityju Ljubljana zaključili program BTC Campus. Z njim smo letos že osmi generaciji mladih brezposelnih odprli nove zaposlitvene priložnosti in jim pomagali pridobiti nove kompetence s področja podjetništva. V intenzivnem programu predavanj, ki se je letos vsebinsko osredotočal na uspešen karierni razvoj in podporo pri razvoju lastnega izdelka ali storitve, je sodelovalo 30 udeležencev.

V družbi BTC smo pobudnik in pokrovitelj izobraževalnega programa BTC Campus. Namen le tega je, da mladi brezposelni, prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje RS, pridobijo znanja in usmeritve, da lažje prepoznajo priložnosti pri iskanju zaposlitve ali pa se usmerijo na samostojno podjetniško pot. BTC Campus organiziramo v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije in Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani. Programa se je letos udeležilo 30 mladih s pridobljeno izobrazbo z najrazličnejših področij. Izbrani so bili po kriteriju izkazanega interesa za dodatna izobraževanja, mreženje in iskanje zaposlitvenih priložnosti. Znanje so jim tudi letos predajali predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani: dr. Rok Stritar, dr. Blaž Zupan in Marjan Kramar.

Letos je program delno potekal pod okriljem Digitalnega središča Slovenije. Udeleženci so tako imeli priložnost spoznati najnovejše tehnologije, ki jih v Digitalnem središču Slovenije predstavljajo napredna slovenskega podjetja, in vzpostaviti neposreden stik z razvojno usmerjenimi podjetji. V novembru in decembru so lahko udeleženci obiskali številna brezplačna izobraževanja ter delavnice na temo  digitalizacije, industrije 4.0 in robotike. Delno je program, tako kot prejšnja leta, potekal tudi v ABC Hubu v BTC Cityju Ljubljana.

Na zaključnem dogodku so udeleženci predstavili storitve in produkte, ki so jih razvili tekom programa, ter svoje predloge in ideje za nadgradnjo ponudbe družbe BTC. Poleg tega je bil na slovesnosti predstavljen BTC izziv in rezultati hekatona, ki smo ga priredili med programom.

Skupno se je programa doslej v osmih izvedbah udeležilo že približno 350 mladih, od tega okoli 230 v Ljubljani in 120 v Murski Soboti.

 

Zaključek BTC Campusa

Foto : Studio Bomba