Družba BTC in DIH Slovenije sta v Digitalnem središču Slovenije glavna pokrovitelja decembrskega programa, ki poteka v luči industrije 4.0 in robotike. Ves mesec december so na ogled rešitve s področja robotike, ki obiskovalcem nudijo posebno robotsko izkušnjo. 

BTC City Ljubljana se bo v decembru prelevil v središče robotike in njenega razvoja. S svojimi rešitvami, roboti in njihovim delovanjem se bodo predstavila slovenska podjetja, ki delujejo na področju industrije 4.0 in robotike. Z edinstvenimi in zabavnimi prikazi robotov se v decembrsko dogajanje vključuje eno najprepoznavnejših mednarodnih podjetij s tega področja, podjetje Yaskawa, ki je v Digitalno središče Slovenije na ogled pripeljalo prave robote. Vsem obiskovalcem bodo omogočili prav posebno igro pikada z robotom.

Predstavljene bodo tudi rešitve, ki podjetjem in organizacijam lajšajo proizvodnjo in poslovanje. Poleg tega bomo deležni eksperimentov in sposobnosti sodelovanja robotov z ljudmi, s čimer Digitalno središče Slovenije v decembru utrjuje pozicijo stičišča slovenskega razvoja in gospodarskega napredka na področjih Industrije 4.0 in robotike.

»Svet robotov in robotike poslovno okolje zaznamuje že danes, njihova uporabna vrednost in razvoj pa bosta občutno vplivala tudi na poslovanje v prihodnosti. Še več, roboti postajo naš sopotnik tudi v gospodinjstvih in širši družbeni okolici. Verjamemo, da je robotika področje, ki bo kreiralo nove poklice, nas učilo novih veščin in kot tako močno vplivalo na razvoj sveta v katerem bomo živeli. Tudi v družbi BTC kot razvojno naravnani družbi podpiramo in spodbujamo razvoj novih tehnologij, predvsem tistih, ki v ospredje postavljajo ljudi in izboljšujejo kakovost življenja,« je povedal mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.

Pester decembrski program bo omogočil tudi brezplačne delavnice robotike za otroke in njihove starše. S tem bodo malčki svet robotike, ki bo vsekakor soustvarjal naš vsakdan v prihodnje, spoznali od bližje. Morda s tovrstnimi delavnicami navdušimo prav koga od njih, da svojo karierno pot nameni razvoju robotov in njihovi uporabi. Del dogajanja in izobraževanj bo namenjen tudi srednješolcem, študentom, mladim raziskovalcem ter podjetnikom.

BTC City Ljubljana bodo v okviru decembrskega programa obiskali tudi številni ugledni in mednarodno priznani domači in tuji govorci, med drugimi se obeta obisk avstrijske delegacije. V okviru gospodarskih delegacij in poslovnih forumov so organizirana neformalna mreženja med udeleženci, za katera SPIRIT Slovenija zagotavlja dostopnost z brezplačno udeležbo.

Dogajanje bo hibridno in bo potekalo v Digitalnem središču Slovenije v BTC Cityju Ljubljana ter na daljavo. Celoten program si lahko ogledate tukaj.

 

December – mesec industrije 4.0 in robotike

Foto : Matjaž Očko