Od danes dalje je v BTC Cityju Ljubljana v Dvorani A na ogled razstava zmagovalnih del projekta Spodbujamo prijateljstvo, ki ga društvo za trajnostni razvoj Sobivanje izvaja s podporo družbe BTC organizira že jubilejno 10. leto zapored. Letošnja izvedba projekta, ki vrtčevske in osnovnošolske otroke spodbuja k ustvarjanju likovnih del na temo prijateljstva, je dosegla nov rekord, saj je natečaj privabil kar 35.118 otrok iz 436 vrtcev in osnovnih šol iz vse Slovenije. Letos bo v okviru projekta izdana tudi elektronska brošura Spodbujamo prijateljstvo.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo, v katerem vsako leto sodelujejo osnovne šole in vrtci iz vse Slovenije, preko natečaja med najmlajšimi in mladimi krepi dve pomembni vrednoti – ustvarjalnost in prijateljstvo, skozi povezovanje obeh pa osvešča o pomenu negovanja medosebnih odnosov. Projekt je v letošnji jubilejni 10. izvedbi povezal rekordno število udeležencev: 35.118 otrok iz 436 šol in vrtcev iz vse Slovenije. Ti so v okviru projekta ustvarjali risbe, fotografije in druga likovna dela na temo prijateljstva. Najboljša med njimi so javnosti do konca maja 2022 na ogled v BTC Cityju Ljubljana v kleti Dvorane A.

»V družbi BTC smo letos z veseljem že 10. leto zapored podprli projekt Spodbujamo prijateljstvo, ki prinaša nasmehe in prijateljsko energijo med otroki. Veseli nas, da je projekt v letošnjem letu ponovno beležil rekordno udeležbo sodelujočih otrok in vrtcev ter šol, ki so ponovno tkali nove vezi in odkrivali pomembnost dobrih medosebnih odnosov in prijateljstva,« je ob zaključku projekta poudaril Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC.

Mag. Borut Petelin, predsednik društva Sobivanje, ki organizira projekt in natečaj, je ob postavitvi razstave dejal: »V društvu Sobivanje poseben poudarek namenjamo socialnim odnosom, kot pomembni komponenti trajnostnega razvoja. Letošnje leto tako že 10. leto zapored izvajamo projekt Spodbujamo prijateljstvo. Tematika je prava, saj je v projektu letošnje leto sodelovalo kar 35.118 otrok iz 436 vrtcev in osnovnih šol. V sklopu aktivnosti projekta spodbujamo otroke, starše ter mentorje in koordinatorje projekta k razmišljanju in aktivnosti pri medosebnih odnosih. Pri tem želimo prijateljstvo povezati s človeško toplino, ljubeznijo in medsebojno pomočjo.«

Letos bo v okviru projekta izdana elektronska brošura Spodbujamo prijateljstvo, v kateri bo s pomočjo strokovnjakov predstavljen pogled na medsebojne odnose, pripravljeni predlogi aktivnosti za otroke in prikazano nekaj kreativnih del, ki so jih otroci pripravili v sklopu natečaja Spodbujamo prijateljstvo.

Projekt Spodbujamo prijateljstvo je sicer del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja ter se zavzema za pravičnejšo družbo in kakovostnejše življenje vseh ljudi. V družbi BTC že vrsto let svoje poslovanje usmerjajo v duhu trajnostne rasti in družbene odgovornosti. Poleg podpore projekta Spodbujamo prijateljstvo tako sodelujejo tudi pri različnih drugih projektih, s katerimi v sodelovanju s partnerji ustvarjajo številne priložnosti za boljši jutri in lepšo prihodnost za vse.

 

Spodbujamo prijateljstvo

Foto : Studio Bomba