Danes se je v Vodnem mestu Atlantis odvijal sprejem dveh perspektivnih in uspešnih športnikov – gimnastičarke Ekaterine Vedeneeve in kajakaša Nejca Žnidarčiča – ki ga je kot njun ponosni sponzor organizirala družba BTC za dosedanje izvrstne uspehe v letošnji sezoni.

Nejc Žnidarčič je nedavno postal svetovni prvak v šprintu na divjih vodah v Treignacu, Franciji, in si s tem priveslal naslov prvega kajakaša v zgodovini, ki ima šest tovrstnih naslovov. Izkazal se je tudi 9. in 10. junija na domačih vodah, kjer je na Svetovnem pokalu v šprintu na divjih vodah zabeležil dve zmagi, in na koncu, že šestič v svoji karieri, osvojil 1. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Medtem, ko Nejc Žnidarčič ruši rekorde v vodah, jih Ekaterina Vedeneeva na parterju. Ekaterina je v letošnji sezoni na tekmovanjih za svetovni pokal do sedaj osvojila osem medalj, od tega je prvič v zgodovini Slovenijo popeljala na najvišjo stopničko na tekmovanjih za svetovni pokal v ritmični gimnastiki, saj si je priborila zmago. Na evropskem prvenstvu pa je osvojila 6. mesto v mnogoboju, kar pomeni za Slovenijo najboljšo uvrstitev v zgodovini evropskih prvenstev v ritmični gimanstiki v mnogoboju. Ne samo to, uvrstila se je tudi v vse štiri finalne nastope z rekviziti, kjer je s kiji osvojila izjemno 4. mesto in tako za malo zgrešila prvo žlahtno odličje za Slovenijo.

Takšni izjemni dosežki so lahko le plod izjemnega fokusa, vztrajnosti in predvsem dolgoletnih treningov. Ob vsem tem Ekaterina in Nejc s svojo predanostjo in dosežki širita prepoznavnost Slovenije in družbe BTC na domačih in tujih tleh.

V družbi BTC smo velikim podporniki športnih aktivnosti, ki pripomorejo k bolj zdravemu načinu življenja. Verjamemo, da nas k temu spodbujajo tudi odlični športniki. Zato s ponosom podpiramo Ekaterino in Nejca na njuni izjemni karierni poti in se že veselimo njunih prihodnjih uspehov.

 

Sprejem Ekaterine Vedeneeve in Nejca Žnidarčiča

Foto : Studio Bomba