V mesecu juniju je v Rogaški Slatini potekal prvi mednarodni filmski festival športnega dokumentarnega in igranega filma – International Sports Film Festival 2022, v sklopu katerega so Jožetu Mermalu, predsedniku upravnega odbora družbe BTC, podelili nagrado ISFF 2022 za podporo in razvoj slovenskega športa.

Jože Mermal je že vse svoje življenje tesno povezan s športom na različne načine. Tekom svoje poslovne kariere je opravljal številne odgovorne funkcije v športnih organizacijah, med drugim kot predsednik KK Smelt Olimpija, podpredsednik KK Union Olimpija, častni predsednik OO svetovnega prvenstva za kolesarje amaterje UWCT Gran Fondo Ljubljana Final 2014, podpredsednik UO Akademske športne zveze Olimpija, častni član Gimnastične zveze Slovenije in mnoge druge. Od leta 2010 nastopa kot predsednik organizacijskega odbora Maratona Franja BTC City.

To je le nekaj izstopajočih vlog Jožeta Mermala, kot zvestega podpornika amaterskega in profesionalnega športa s posebnim posluhom za razvoj mladih športnih talentov. Podeljevalci nagrade ISFF so ob njegovem izboru še izpostavili: »Kot podpornik pomaga ne le športnikom, temveč posredno tudi pri promociji Slovenije v svetu prek uspehov športnikov. S svojim aktivnim delovanjem na športnem področju si prizadeva za dvig kakovosti v različnih športnih panogah. Je promotor in podpornik amaterskega in profesionalnega športa za krepitev duha, zavesti nacije in pomoči na poti športnikov do svetovnih uspehov.«

Svojo ljubezen do športa je prenesel tudi na družbo BTC, ki je dolgoletni partner številnih športnih organizacij, klubov in posameznikov, predvsem na področju kolesarjenja, gimnastike in smučarskih skokov. Tudi zato bo »športna« nagrada našla svoje zasluženo mesto v zbirki ostalih domačih in mednarodnih priznanj predsednika upravnega odbora družbe BTC.

 

Jože Mermal prejemnik nagrade ISFF 2022

Foto : Studio Bomba