SiTi Teater BTC praznuje 15 let delovanja. Gledališče, ki domuje v BTC Cityju Ljubljana, je v desetletju in pol na domačem odru postavilo 2.600 dogodkov, zabeležili so 1.600 gostovanj po Slovenij in v tujini ter zasnovali skoraj 30 lastnih gledaliških produkcij in koprodukcij. Kot sami pravijo, gre za 15 let čarobne moči gledališča, smeha in dobre glasbe, vrhunskih ustvarjalcev in navdušenih obiskovalcev. Novo, jubilejno sezono 2023/2024 to jesen začenjajo s programom ekskluzivnih dogodkov v oktobru in novembru, s katerimi bodo počastili svoj jubilej.

Gledališki oder v BTC Cityju Ljubljana je zaživel že leta 2000, ko so v družbi BTC poleg poslovnih in nakupovalnih vsebin obiskovalcem želeli ponuditi tudi kulturne vsebine ter s tem pripomoči k razvoju gledališke dejavnosti. Svoja vrata je takrat odprl Teater komedija BTC, ki je že prva leta gostil številne izvrstne gledališke ustvarjalce. Po sedmih letih delovanja se je začela nadgradnja gledališča s širšim programom, s prenovo dvorane leta 2008 pa je gledališče v znak novega začetka dobilo tudi novo celostno podobo in novo ime – SiTi Teater BTC.

Ta je v 15 letih ob podpori in zaupanju družbe BTC doživel velik razvoj in postal priljubljeno gledališko ter koncertno prizorišče. Gostili so večino najprepoznavnejših slovenskih gledaliških in glasbenih ustvarjalcev, navduševali z gledališkimi uspešnicami kot so Fotr, Star fotr, Tak Si, Mame, Nikoli ni prepozno in številnimi drugimi, priljubljeni pa so tudi njihov program za otroke ter koncertni cikli SiTi za dobro musko, BigBand@SiTi in 1na1. Od leta 2020 poleti zaživi tudi njihov oder na prostem SiTi pod zvezdami.

SiTi teater je tako kulturni prostor za vse generacije, ki vsako leto z več kot 300 dogodki prinaša radost in dobro voljo ter plemeniti duha številnim obiskovalcem. Temu poslanstvu bodo sledili tudi v prihodnje. Letošnjo jubilejno gledališko in koncertno sezono začenjajo s programom posebnih dogodkov v oktobru in novembru. Začeli so s spletnim prenosom osrednjega jubilejnega dogodka, na katerem so sodelovali številni priznani glasbeniki, igralci in komiki. Sledile bodo jubilejne ponovitve uspešnih predstav, kot je 100. izvedba uspešnice Fantovščina, 400. uprizoritev glasbene monokomedije Od tišine do glasbe, ter premiere, kot je nova stand-up komedija Fejmiči: Sama sta najboljša ter komedija Kar želiš, to dobiš. V glasbenem delu programa napovedujejo koncert Tokca in Emanuele, Anje Rupel in otvoritev nove sezone BigBand@SiTi. Najmlajši obiskovalci si bodo ob 15. rojstnem dnevu lahko brezplačno ogledali predstavo Bobrova skrivnost.

Več informacij o jubilejnem programu SiTi teatra najdete na: https://www.sititeater.si/

Foto : Urška Boljkovac