BTC City Murska Sobota praznuje 25 let delovanja. Na 2. december leta 1998 je nakupovalno središče odprlo svoja vrata in v pomurski prostor prineslo nov, inovativen in regiji takrat še nepoznan trgovinski koncept. Še danes obiskovalcem, letno beležijo več kot 2.500.000 obiskov, nudijo nove dimenzije nakupovanja, ki jih spremljajo različne dejavnosti za kakovostno preživljanje časa med raziskovanjem trgovinske ponudbe. Tako bo tudi v jubilejnem decembru, ko so za obiskovalce pripravili zabavna sobotna dogajanja.

Ob praznovanju 25. rojstnega dneva BTC Cityja Murska Sobota bo v soboto, 2. decembra 2023, ob 11. uri nastop učencev Glasbene šole Murska Sobota, ko bodo obletnico popestrile melodije mladih talentov. Ob 17. uri sledi čarobni obisk Miklavža z Zimsko vilo in Čuki, ki bodo za otroke in odrasle pričarali pravo praznično vzdušje. Zanimivo bo tudi naslednjo soboto, 9. decembra 2023, ko bo ob 11. uri potekala 22. podelitev priznanj ocenjevanja medu. Predstavili bodo čebelarje Čebelarske zveze društev Pomurja in njihove izdelke, dogodek bo obogatila Prekmurska godba Bakovci. Na predbožično soboto, 23. decembra 2023, pa bo ob 10. uri nakupovalno središče obiskal Božiček, ki za najmlajše obiskovalce pripravlja številna presenečenja.

Mitja Horvat, direktor BTC Cityja Murska Sobota, je ob obletnici izpostavil: »V četrt desetletja delovanja BTC Cityja Murska Sobota smo orali ledino na številnih področjih, danes pa z veseljem opažamo, da smo s široko ponudbo priljubljena destinacija tako lokalnih obiskovalcev kot tistih, ki se pri nas ustavijo iz okoliških držav. Ves čas smo uresničevali projekte, s katerimi smo želeli gostom omogočiti ugodnejše nakupe, poskrbeti za njihov prijetnejši dan in kakovostnejše življenje. Z željo popestriti dneve obiskovalcev smo zasnovali tudi sobotna dogajanja v jubilejnem mesecu decembru. Tudi v prihodnjem letu ostajamo zvesti sledenju željam obiskovalcev, zato pripravljamo zanimive novosti; prva prihaja že v začetku leta.«

Začetki ustvarjanja zgodbe BTC Cityja Murska Sobota sicer segajo v leto 1988, ko je družba BTC v Murski Soboti odprla logistični center. Po osamosvojitvi Slovenije in s postopnim uvajanjem tržne ekonomije so se potrebe po skladiščih zmanjšale. Tako so leta 1998 otvorili prvo nakupovalno središče v Prekmurju in ga poimenovali Blagovno-trgovinski center. V letu 2000 pa so kreirali blagovno znamko BTC City in uvedli slogan »mesto nakupov in zabave«.

Novonastali BTC City je bil razgiban, arhitekturno posodobljen in prometno urejen prostor, ustvarjen kot odziv na spremenjene zahteve sodobnega časa. Središče so nato skozi leta posodabljali, širili prostore, ponudbo in aktivnosti, ob tem sledili smernicam svetovnih trendov, a ves čas pri razvoju na prvo mesto postavljali mnenja in občutke obiskovalcev. Zgodovina BTC Citya Murska Sobota je tudi zelena, veliko so namreč vlagali v trajnostni razvoj, med drugim so na streho postavili sončno elektrarno, zgradili polnilnice za električne avtomobile in skupaj z Mestno občino Murska Sobota omogočili avtomatizirano izposojo koles Soboški Biciklin.

Danes, ob svojem 25. rojstnem dnevu, je BTC City Murska Sobota z več kot 51 ponudniki ključna regijska točka ne samo nakupovanja, pač pa tudi zabave, kulture in povezovanja ter stičišče pomembnih gospodarskih poti. S svojo poslovno širino in dolgoletno tradicijo delovanja pripomorejo k napredku Pomurja in krepitvi gospodarske moči, zato posebno pozornost posvečajo prav domačim ponudnikom, pridelovalcem in obrtnikom ter jim omogočajo dostop do širokega števila kupcev. Svojo poslovno rast dosegajo z neprestanim razvojem nakupovalnega središča in s celovitim upravljanjem s poslovnimi prostori, prepoznavanjem pomena družbene odgovornosti, trajnostnega razvoja in inovativnosti, predvsem pa s predanostjo vseh, ki soustvarjajo zgodbo uspeha BTC Cityja Murska Sobota.

Foto : Sobota.info