V soboto in nedeljo, 27. in 28. januarja 2024, v Ljubno ob Savinji prihaja že 13. FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske. Navdušenci nad ženskimi smučarskimi skoki bodo lahko v živo ali preko neposrednega televizijskega prenosa navijali za več kot 60 neustrašnih tekmovalk iz 16 držav, ki s svojimi uspehi v letošnji sezoni napovedujejo odlične skoke. V dolini pod Rajhovko bo poskrbljeno tudi za pester spremljevalni program s posebnimi aktivnostmi za najmlajše.

Ljubno ob Savinji, zibelka ženskih smučarskih skokov, bo zadnji januarski vikend ponovno v znamenju »vražjih deklet«. Smučarske skakalke se bodo po petkovem uradnem treningu in kvalifikacijah pomerile na tekmah v soboto in nedeljo, 27. in 28. januarja 2024. Dogajanje na prvi prireditveni dan se bo pričelo ob 10.15 uri s poskusno serijo, ki ji bodo sledile slovesna otvoritev ter prva in finalna serija tekmovanja. V nedeljo bo pričetek dogajanja ob 9.30 uri s kvalifikacijami, za katerimi bodo potekale slovesna otvoritev ter prva in finalna serija drugega tekmovalnega dne.

Poleg navijanja za pogumne skakalke bo v prireditvenem šotoru poskrbljeno za spremljevalni program in kulinarično ponudbo. Otroci se bodo lahko na Mini Planici preizkusili v svojih prvih skokih na smučeh, v Otroškem parku veselja, ki vključuje tudi ogrevani šotor, pa jih bodo čakale snežne vragolije, napihljiv grad in animacije, posladkali se bodo lahko tudi z brezplačnim šmornom.

Rajko Pintar, predsednik Organizacijskega komiteja Ljubno 2024, je pred dogodkom izpostavil: »Organizatorji že napeto pričakujemo začetek letošnjega FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem. Ponosni smo, da smo se kljub začetnim težavam pri pripravah na skakalno sezono 2023/2024, ki so jih zaznamovale vremenske ujme avgusta lani in poškodbe na skakalnici, uspešno pripravili na letošnji dogodek. Zahvala gre vsem članom Organizacijskega komiteja, prostovoljcem in podpornikom smučarskih skokov na Ljubnem. Tudi trenutne vremenske razmere že dopuščajo zasneževanje, tako bo skakalnica do prireditve pripravljena, da gosti vrhunske skoke najboljših skakalk sveta. Verjamemo, da je pred nami odličen dogodek, na katerem pričakujemo več obiskovalcev kot lani, zanje pa bo poleg organizatorjev skrbela ekipa več kot 200 prostovoljcev. Lepo vabljeni, da se nam pridružite.«

Vsi športni navdušenci lahko vstopnice za FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem že kupijo na prodajnih mestih Eventima, bencinskih servisih in preko spleta. Obe tekmi pa si bo mogoče ogledati tudi preko neposrednega televizijskega prenosa na RTV Slovenija. Več informacij o dogodku: https://ljubno-skoki.si/

Ljubemu ob Savinji, ki kot gostitelj FIS Svetovnega pokala pomembno prispeva k razvoju slovenskih ženskih smučarskih skokov in skakalk, poplave in zemeljski plazovi avgusta 2023 niso prizanesli. Vsi, ki bi želeli podpreti sanacijo posledic poplav in pomagati prebivalcem Zgornje Savinjske doline, lahko pomagajo tudi preko SMS donacije na 1919; z vsebino LJUBNO5 ali LJUBNO10.

Foto :