FIS svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske • BTC d.d.
826
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-826,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Kategorija
Strateški projekti

FIS svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske

Družba BTC je kot dolgoletni pokrovitelj in podpornik  Smučarsko – skakalnega kluba Ljubno BTC podprla organizacijo tekme prvega svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki je potekal v februarju 2012. Izvedba svetovnega pokala je bila pogoj, ki ga je smučarkam skakalkam postavil Mednarodni Olimpijski komite, da so lahko tekmovale na Olimpijskih igrah v Sočiju.

A mi se nismo ustavili le pri Olimpijskih igrah, vse od leta 2012 vsakoletno organiziramo Svetovni pokal v smučarskih skokih na Ljubnem, ki ga letno obišče več kot 11.500 športnih navdušencev, pred slovenskimi TV ekrani pa za pogumne smučarske skakalke navija skoraj 500.000 gledalcev. Da se je zgodba skakalk dotaknila skoraj vseh Slovencev potrjuje tudi podatek, da smo na socialnem obrežju Facebook v tednu pred tekmo dosegli prek 200.000 FB uporabnikov, torej vsakega četrtega Slovenca, ki uporablja FB.

Sicer pa je prelepa športna zgodba ime Slovenije ponesla v svet, saj so dogodek preko TV prenašali v 15. državah sveta, od severne Amerike do Japonske, sam dogodek pa v živo prenaša tudi Eurosport.