Ljubno ob Savinji je minuli vikend pozdravilo že na 11. FIS Svetovnem pokalu v smučarskih skokih za ženske, ki že vsa leta potekajo ob podpori družbe BTC. Tokrat so se na Ljubnem ljubitelji smučarskih skokov razveselili premierne silvestrske turneje v svetovnem pokalu, na kateri so blestele Nika Križnar, Urša Bogataj in Ema Klinec.

Na premierni tekmi smučarskih skakalk na Ljubnem ob Savinji je nastopilo kar 11 Slovenk, ki so se 31. decembra in 1. januarja borile za nove uspehe na dveh tekmah silvestrske turneje.

Zadnji dan minulega leta in prvi dan premierne skakalne silvestrske turneje smo se razveselili prvih stopničk slovenskih skakalk – Nika Križnar je skočila na prvo mesto ter ob zmagi z navijači delila naslednje vtise: »Iskreno povedano ne vem, kaj se je danes dogajalo. Glava je bila na čisto drugem koncu kot včeraj. Moram pa reči, da se je izšlo v pravem trenutku, naredila sem dva vrhunska skoka v pravem trenutku. To je bila pika na i za danes. Moram reči, da bom zelo lepo zaključila leto 2021 in upam, da bom tudi nadaljevala tako.« Na stopničkah je pristala tudi Ema Klinec, ki je osvojila odlično tretje mesto. Tik pod stopničkami je končala Urša Bogataj, ki pa je že naslednji dan na drugi tekmi silvestrske turneje spisala nov slovenski uspeh in si priborila drugo mesto, ter ob tem povedala: »Super dan, sem zadovoljna z vsakimi stopničkami. Kdo si ne bi želel zmagati? Tudi jaz si, a tako je pač v športu, morda se pa tudi meni obrne sreča v prid in me tudi to kdaj doleti.«

Zmagovalka silvestrske turneje je Avstrijka Marita Kramer, ki je v štirih tekmovalnih serijah zbrala največ točk. Osvojila je denarno nagrado in zlato sovo, ki je bila tudi simbol novoletne turneje.

Kot velik podpornik ženskih smučarskih skokov se v družbi BTC pridružujemo čestitkam za odlične uspehe naših skakalk na prvi silvestrski turneji!

 

Silvestrska turneja

Foto : Jure Makovec